Fortsättning följer…

Och så tänkte vi att vi ska fortsätta skriva vår blogg, ett till inlägg känner vi kan vara bra!

Vi ska använda paellapannor som ett exempel, för att uttrycka vår metafor.

När du sitter på jobbet, klockan slår 15:30 och du börjar fundera på vägen hemåt, så dyker det upp en hel del saker i ditt huvudet. Det händer oss alla. Vi börjar tänka på vad vi ska handla till kvällsmaten, vi börjar fundera på om vi ska kanske ta oss till gymmet för att träna efter jobbet, vi börjar fundera på om vi ska ringa den där kompisen som alltid säger ja till en fika, vi kanske till och med börjat fundera på om man inte ska börja sprida ordet bland kollegorna om att det blir afterwork idag eller så tänker du, jag vill äta paella ikväll, men hur många gånger har du gjort paella hemma?

Det är med stor sannolikhet som så många utav oss, inte har en susning om hur man bäst lagar paella, det är en rätt man får på en restaurang och så är det bara. Det är nog inte många av oss som har tagit sig tiden att utforska den här världen med att göra paella, såvida man inte har spanska rötter. Varför vi tar upp det här som metafor är för att kanske en av de första saker du behöver för att klara av den uppgiften är en paellapanna, och har inte du det, så kanske du tänker, åh men nej! Jag har ingen paellapanna, jag kan inte göra en paella ikväll, jag får vänta till nästa lön så jag kan gå ut på restaurang och äta den.

Men paellapannan är ersättbar. Det är poängen här, hur många gånger har inte vi suttit med en uppgift som vi inte tror kan lösas på grund av att vi saknar ett visst verktyg, eller att vi saknar kunskapen eller erfarenheten. Självklart är inte det här applicerbart på allt vi gör men om vi kan en del av saken, så som när man googlar fram ett recept på paellan, så tror jag att om du tar en wok, kommer du att lyckas göra en lika bra pealla. Det viktiga här är att man försöker lösa ett problem genom att hitta på andra vägar att gå!

Det var bara det lilla vi ville uttrycka.

Hej så länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *