Bryggeri i Nisses garage

Tjena gänget!

Idag ekar det tomt på kontoret, bara ett litet gäng på plats. Någon kände sig krasslig, någon hade sjuka barn och någon jobbar på distans till följd av Corona. Jag kan tänka mig att det ser likadant ut på de flesta kontoren just nu men det är bara att kämpa på. Vi har faktiskt en hel del roliga projekt på gång under hösten så det är inga sura miner här. Men mer om det i ett annat inlägg. Idag tänkte jag dela med mig om ett litet sidoprojekt som jag o Nisse ska dra igång i veckan. 

Häromveckan satt vi hela gänget från bca på en aw i höstsolen och hade det trevligt. Ett återkommande samtalsämne bland oss kollegor är vårt intresse för öl. Jag och Nisse kom fram till att vi gillar exakt samma ölsorter men att vi ser förbättringspotentialer i de flesta, så varför inte brygga sin egen öl då? Sagt och gjort beställde vi hem ett nybörjarkit med helmaltsbryggning och alla råvaror som behövs för att brygga egen öl. Om det finns fler som är intresserade av detta, Läs mer här! 

Så nu mera har Nisse ett litet bryggeri i garaget hemma. Vi har en hel del idéer kring smaksättning och ska sätta igång direkt efter jobbet idag. Det lär väl ta sin lilla tid med tanke på att det är vår första gång, men vi har läst på och förberett allt som behövs. Så om allt går som det ska i kväll så har vi vår första öl om ungefär två veckor! Då har vi lovat våra kollegor att ta med flaskorna till kontoret för en liten ölprovning. 

Både Anna och Karl har bettat på att Jag och Nisse kommer tomhänta den där fredagen och det är nog ingen av våra kollegor som verkar tro att vi kommer lyckas brygga något som smakar bra. Men vi får väl se, kanske är det jag och Nisse som driver bryggeri på heltid om några år?

Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *