Styrkort

Hej på er! Idag är det jag, Anna, som har fått äran att skriva ett inlägg! Min roll på BCA är ekonomi och jag sköter både ekonomin på konsultbasis åt andra företag men även åt mina kollegor. Tycker framför allt att ekonomistyrning är väldigt roligt och att hjälpa företagen planera för bättre marginaler och vinst!

Jag pluggade ekonomi på Linneuniversitetet i Växjö och hade en brakande studentfest värnamo, där min pappa bor, när jag tog examen. Lite galet att tänka att det är 10 år sedan till sommaren. Vad har egentligen hänt sedan dess tänker jag ibland, men så inser man rätt snabbt att det har hänt en himla massa i livet. Jag har ju till och med gått och gift mig! Bara en sån sak va!

Hur som helst! Jag ska faktiskt inte bara babbla om mig själv idag, utan jag ska ge er ett tips som kan vara bra att ha med sig inför det nya året. Min fråga och mitt tips till er är – Har ni ett styrkort för ert företag?

Vad sjutton är ett styrkort kanske ni tänker då?

Styrkortet är en plan för företagets utveckling. I en tabell stolpar man upp mål, framgångsfaktorer och nyckeltal för företaget. Utifrån kunder, produkter, processer, medarbetare och ekonomi tar man sedan fram riktlinjer att jobba efter. Detta är en bra metod för att tydliggöra vart man är på väg och få alla att jobba åt samma håll. Med jämna mellanrum kan man dessutom göra uppföljningar för att se om man som företag och organisation utvecklas eller om man behöver justera något i sitt dagliga arbete för att hålla rätt kurs.

Många företag och företagsledningar är bra på att sätta budget och stora visioner, men att applicera det på det dagliga arbetet är oftast något som hamnar mellan stolarna. Att involvera alla medarbetare genom att tillsammans sätta upp ett styrkort kan vara en avgörande faktor för att nå sina mål.

Här är ett exempel på hur ett styrkort kan se ut:

Balanserat styrkort. Mål. Avgörande Framgångsfaktorer. AFF. Nyckeltal. Kunder. Mycket nöjda kunder. Kundinrikta. organisationen. Nöjd kund-index. Intäkt från bef. kunder % Produkter. Produkter på teknikens framkant. FoU-program. Teknikspaning. Andel intäkt för. nya produkter % Processer. Enkla användbara processer och rutiner. Dokumentera. produktionsrutinerna. Väl fungerande intranet. Order/offerter. Adm tid/total tid. % Medarbe-tare. Nöjda och kompetenta medarbetare. Individuella styrkort. Utvecklingssamtal. Kompetensutveckling. Andel fungerande. styrkort % Ekonomi. Uthållig lönsamhet. Öka intäkterna. Minska kostnaderna. Marginal % Tillväxt kr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *